Коронавирусът доведе до 50% по-малко поръчки на Galaxy S20 в Южна Корея

Новите топмодели от серията Galaxy S20 на Samsung тепърва ще излязат на много пазари, но вече се появиха на родния си в Южна Корея и се оказва, че първоначалните резултати не са добри. Причината обаче, твърди се, не е в самите устройства, а е следствие на коронавируса, пише SamMobile.com.

През първия си ден на южнокорейския пазар новите модели S20 на Samsung са продадени в тираж от 70 800 броя, което е два пъти по-малко спрямо серията S10 година по-рано и техните 140 000 броя. Note 10 и Note 10+ пък са предизвикали още по-сериозен интерес с 220 000 броя.  

Причината за по-слабите резултати на новите модели S20 е, че Южна Корея е една от най-силно засегнатите от коронавируса страни след Китай. Това спира хората от посещения на магазините и покупка на нови устройства, а самият производител отлага или отменя част от маркетинг активностите си, пише източникът.

Как ще се развият нещата за серията в следващите месеци и ще успеят ли трите модела S20 да наваксат, ако коронавирусът започне да отшумява скоро – предстои да разберем. Така или иначе, това е още един пример за негативния ефект, който вирусът има върху технологичната индустрия. Само преди часове стана ясно, че заради него Facebook отменя годишната си конференция за разработчици F8, а току-що беше отменено и автомобилното изложение в Женева.  


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар