Корнелия Нинова: Твърдението, че вотът за лидер на партията ще бъде манипулиран, е обида към БСП

„Непременно трябва да приемем машинното гласуване, оставка на правителството и предсрочни избори. Тези три стъпки са необходими на България, за да излезе от политическата криза в момента“. Това заяви в кандидатът за председател на БСП Корнелия Нинова, която бе в Стара Загора на среща, организирана от местната партийна структура.

Нинова съобщи, че в четвъртък, по време на обявения голям протест, депутатите от БСП няма да влязат в парламента и ще бойкотират заседанието с невлизане и неучастие.

 

„Колегите искат да бъдат сред протестиращите“, подчерта тя.

 

„Всеки е свободен да вземе решение и избор дали да участва в едно състезание и кога да се оттегли. Твърдението, че вотът ще бъде манипулиран, подправен, предрешен, е обида към партията, защото изборите се правят от общинските структури на БСП. Така Нинова коментира решението на двама от кандидатите в партийното състезание за лидер на БСП Красимир Янков и Валери Жаблянов да се оттеглят от борбата в знак на протест срещу манипулациите на ръководството. Решението бе оповестено в обща декларация до медиите.

 

По-рано днес двамата призоваха и останалите кандидати за председателския пост да се оттеглят от вътрешнопартийния избор,на което се отзова Георги Тодоров.

„При обиколките в цялата страна виждам, че има едно общо нещо – желанието на членовете на БСП да използват правото да гласуват пряко. Над 95% от всички, с които съм говорила, са благодарили за това, че им се дава за пръв път такава възможност и настояват да упражнят това право“, каза още Нинова.

 

Неприемливо е да призоваваш да не се гласува, защото това означава да призоваваш да не се спазва Уставът и конгресните решения на партията, допълни тя.

Изборът на председател на БСП ще се проведе на 12 септември.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар