Концесионер: Летният сезон тръгна отлично, но черната кампания от родни медии го прекърши

В Гърция и Турция няма нито една статия, която да плюе по техния туризъм и да хвали българския
Летният сезон при нас започна много добре. Имаше всички предпоставки да постигнем по-добри резултати от миналата година. Но тогава в българските медии започна масираната черна кампания – плюене срещу родния туризъм и възхваляване на Гърция и Турция. И веднага настъпи срив, казва концесионер на един от плажовете край Черноморец.
Беше нещо страшно – че плажовете са окупирани от мутри, че цените за чадъри и шезлонги са безбожни, а в Гърция ги дават без пари.

Интернет беше залят от снимки на пусти български плажове. Всякакви “специалисти” се изказваха колко е зле при нас и как в Гърция туристът го носят на ръце и е много по-евтино, отколкото в България.
Аз също съм бил в Гърция и се чудя къде моите сънародници откриват там такива условия, каквито описват. Ние пихме наливна бира по 16 лева и кафе по 8 лева – да, хубаво, ароматно, но ако аз пусна такива цени на моя плаж, ще ме разпънат на кръст. За нормален обяд в най-обикновена таверна цената за двама е минимум 40-50 евро. Плажовете са чисти, но и нашите не им отстъпват. Ние харчим 300 000 лева на сезон за концесионни такси, поддръжка, спасители, медицинско обслужване. С моите съдружници сме обиколили няколко от най-добрите плажове в чужбина, за да вземем най-доброто и да го пренесем в България.

И най-важното – колко медии в Гърция и Турция плюят собствения си туризъм и хвалят нашия? Не говоря за масирана очерняща кампания, каквато се проведе у нас. Говоря за това дали има дори една-единствена публикация в такава посока. Сигурен съм, че няма. Затова да не се сърдим, че сме бедни, а съседите ни – богати! Сега страната се тресе от шпионски скандал – някакви хора работели срещу интересите на България и ще ги съдят. А тази очерняща манипулативна кампания – това не е ли също атака срещу България?
Този сезон договорът ми изтече и се колебая дали да кандидатствам отново. Сещам се за оня анекдот, че българският казан в ада нямал нужда от пазачи. Защото всеки, който опитал да се изкачи, другите го дърпали обратно надолу, завършва концесионерът.


Илюстрация на лъжите за празните ни плажове – двете снимки са правени по едно и също време, но от различен ъгъл
Източник: Флагман

Твоят коментар