Конгрес на БФС на 7 юни, Изпълкомът освободи Лечков и избра на негово място Емил Костадинов

Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз взе решение да бъде проведен конгрес на футболната централа на 7 юни 2020 година, който трябва да избере нов президент на мястото на оттеглилия се Борислав Михайлов, предаде БНР.

Заедно с това Изпълкомът освободи досегашния първи вицепрезидент Йордан Лечков и избра на негово място Емил Костадинов, който ще отговаря и за националните отбори.

Йордан Лечков е предложил изобщо да няма конгрес, но те не е било прието.

От футболната централа обясниха, че датата е избрана, защото дотогава ще са приключили всички състезания, а освен това в началото на годината всички клубове трябва да бъдат прелицензирани.

По-рано изпълкомът избра Михаил Касабов за временно изпълняващ длъжността президент до провеждането на конгрес, но този избор беше оспорен от Йордан Лечков, който заяви, че по устав първият вицепрезидент трябва да поеме функциите на президент при напускане на титуляра.

Освен тези решения Изпълкомът утвърди Костадин Стоичков за шеф на съдийската комисия и определи нова дата за финала за Купата на България – 16 май 2020 година.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар