Кольо Колев: Слави може да помете целия политически елит

Има наличие на огромно недоволство, ярост и неудовлетвореност от съществуващия политически елит и в същото време това не се излива в никаква посока. Това ни дава основание да кажем, че има огромна ниша за създаване на алтернативи на съществуващите политически формации, но засега е все още една ниша.

Въпросът е, примерно да кажем, може ли Слави Трифонов да запълни тази ниша – да поведе мнозинството на недоволните, на яростните. Това мнение изказа пред БНР социологът от агенция „Медиана“ Кольо Колев.

Според него Слави Трифонов има електорален потенциал „да помете целия политически елит“: „Има, но не и ако се придържа към програмата, която беше лансирана. Акцентът в нея е във формата, а не в съдържанието. Тя е много далече от това, което хората реално искат. Трифонов се подлъгва по самия референдум, но той беше протестен.

Примерно, 120 вместо 240 депутати – това ще промени ли управлението към по-добре?“. Колев добави, че е важно дали самият Трифонов ще бъде лидер на заявената партия и какво ще направят на местните избори: „Те биха могли да изберат неформално участие – ето това е нашият кандидат, гласувайте за него. И при успех нещата ще се развият по доста различен начин.

Социологът коментира  евентуалното включване на омбудсмана Мая Манолова в политиката: „Определено би била силна кандидатура. Не случайно се започват предварителни атаки и инсинуации. Тя би могла да бъде фигура, която може да събере около себе си не само червени симпатизанти, а доста широк кръг от обществото“.

Източник/ци: https://frognews.bg/novini/k

Твоят коментар