Кметът на Калояново арестуван, заловиха го зад волана след употреба на кокаин

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава бързо производство за управление на лек автомобил след употреба на наркотични вещества от кмета на община Калояново Георги Георгиев, съобщи пресцентърът на държавното обвинение.

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава бързо производство за това, че на 10 ноември 2020 г., в с. Калояново, обл. Пловдив, Г.Г., на 40 г., е управлявал лек автомобил, марка „Фиат“, след употреба на наркотични вещества – престъпление по чл. 343б ал. 3 от Наказателния кодекс.

На 10 ноември 2020 г., в с. Калояново, обл. Пловдив, около 15 ч., полицейски патрул е спрял за проверка лек автомобил, марка „Фиат“, управляван от Г.Г., на 40 г., кмет на община Калояново.

На водача е бил извършен тест за употреба на наркотични вещества с техническо средство, което е отчело положителна проба за употреба на кокаин.

Водачът Г.Г. е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. По делото се извършват процесуално-следствени действия за изясняване на фактическата обстановка.

Предстои Районна прокуратура – Пловдив да повдигне обвинение на Г.Г. за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар