Китай обяви победа срещу коронавируса

В Пекин президентът Си Дзинпин поздрави китайците за успеха им срещу коронавируса. На специална церемония държавният глава лично раздаде отличия на хора, играли важна роля в борбата с болестта. Президентът заяви, че постижението на страната се дължи на управлението на Комунистическата партия, докато на други места по света хората протестират срещу носенето на маски и ограниченията, предаде БНР.

„През последните над 8 месеца хора от всички етнически групи, обединени под ръководството на партията, преминаха през невероятна борба срещу епидемията, устояха на историческия тест, като положиха огромни усилия, и постигнаха стратегически резултат в борбата с коронавируса,“ обяви Си Дзинпин.

В същото време в Европа Испания e първата страна, която достигна половин милион случая общо от началото на пандемията. Това се случва на фона на подновяването на учебната година в страната. С цел да предотврати разпространението на болестта в училищата, в края на миналия месец правителството въведе различни мерки, като носене на маски в помещенията, разделене на паралелките, отстояние между чиновете. Настроенията сред родителите обаче са различни – от задоволство, че децата се връщат в клас до притеснения за сигурността им.

По света пък Индия задмина Бразилия по брой на случаите с над 4 милиона и 200 хиляди заразени общо. Според експерти до края на месеца тя може дори да изпревари Съединените щати – най-тежко засегнатата страна в света.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар