Ким Чен-ун призна: Северна Корея е изправена пред най-тежката ситуация в историята си

Върховният ръководител на Северна Корея Ким Чен-ун призна във вторник пред хиляди членове на управляващата партия, че страната е изправена пред „най-тежката ситуация в историята си“ по време на политическа конференция в Пхенян.

Международни анализатори коментират, че Ким Чен-ун се сблъсква с може би най-трудния си момент от близо десетилетие на власт, тъй като пандемията от COVID-19 нанася допълнителни щети на икономиката на страната, която и без това вече е достатъчно пострадала от американските санкции заради ядрената програма на Пхенян.

По време на конференцията севернокорейският лидер призова структурите на партията да работят за подобряване стандарта на живот на населението въпреки „тежката ситуация и безпрецедентните предизвикателства“.

Междувременно стана ясно, че Северна Корея е информирала Световната здравна организация, че до 1-ви април са били реализирани малко над 23 хил. проби за коронавирус, но не е бил регистриран нито един случай на заразяване. Наблюдатели обаче изразиха съмнения, тъй като по думите им здравната система на страната като цяло не е надеждна, изтъквайки и „пропускливата“ граница с Китай, информира Асошиейтед прес.

 

 

Източник Новини.бг


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар