Караянчева: Президентът и екипът му са абсолютно некомпетентни. Радев подкопава демокрацията

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева заяви, че обявената от президента дата за изборите на 4-ти април е била абсолютно неаргументирана, но въпреки това ГЕРБ ще се съобрази, предаде БНТ.

Караянчева посочи още, че има предписания от европейските институции да не се извършват промени в Изборния кодекс няколко месеца преди избори, тъй като това подкопава доверието в изборния процес.

„Но това показва абсолютната некомпетентност и на президента и на неговия екип и темите, които се повдигнаха на тези консултации, са теми, които са дебатирани в пространството години назад. Всъщност абсолютно без всякакви аргументи беше обявена тази дата.

Каква аргументация може да даде президентът, че иска висока избирателна активност , при положение, че изолира католическата и арменската общност, че изолира децата, които ще бъдат с родителите си във ваканция, кое ще ги накара да се върнат в своята избирателна секция, за да гласуват.

Това, което се внушава от президента, че едни резултати, които още не знаем какви са, са манипулирани и едни избори, които още не са проведени, са манипулирани, е тежък удар върху демокрацията“, каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е в Карлово по покана на кмета на общината д-р Емил Кабаиванов. Тя участва в проявите, посветени на 143 години от учредяването на Първия градски съвет след Освобождението на града от турско робство

Твоят коментар