Караянчева нападна Радев: Президентът се опитва да участва в метежите (ВИДЕО, ДОПЪЛНЕНА)

Това, което се случва в момента с подкрепата на президента, не е добре за България.

Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева в Димово, предаде „Фокус“. Преди Димово парламентарният шеф бе в друга видинска община – Ружинци. В слово пред симпатизантите на ГЕРБ Караянчева, която е член на Изпълнителната комисия на партията, подчерта, че ГЕРБ не се страхува от служебен кабинет. Караянчева е отбелязала, че президентът Радев така и не признал успешния начин, по който правителството управлява кризата – нещо, което по думите й европейските партньори неведнъж са изтъкнали.

 

„Президентът се опитва да участва в метежите. На 2-ри се случи следното: влиза от президентството пеша през протестиращите, за да може да ги надъха, влезе в залата, назидателен тон, призовава за оставки без да е прочел Конституцията. И така обединителя се превръща в разединител“.

 

„Някои политици от телевизионни екрани, от лайфове във Фейса се опитват да обясняват как са големи борци, да там е лесно, но иди на терен, направи структура. Тогава ще призная, че наистина милееш и работиш истински. Тези паважни политици се опитват да дават акъл. Нека дават, но не познават реалната ситуация в страната“, добави шефката на парламента. „Не може да заставаме български граждани срещу български граждани. Ако някой иска да влезе във властта да се яви на избори“, каза тя.

Тя подчерта, че нейни набори си спомнят какво било години назад, когато имало Белене и репресии.

„Сега можеш да си говориш каквото поискаш“, уточни Караянчева. „Всеки може да каже каквото иска, дори да излъже и ние чуваме всички мнения. Никога не сме казали, че сме безгрешни, но това, което се случва в момента с подкрепата на президента, не е добре за България. За мен като председател на Народното събрание е важно институциите да си говорят“, посочи Караянчева.

 

„В началото на годината президентът каза, че сваля подкрепата от правителството. Само след няколко седмици въпреки всичко премиерът отиде при него и му предложи да се хванат за ръка, защото това, което идва като COVID-19 e страшно, сложно и не може да се политиканства. Какво получихме отсреща? Подигравки и подценяване на ситуацията. Хората, които бяха спасителите като ген. Мутафчийски, доц. Кунчев и проф. Кантарджиев, бяха превърнати в мишени. Сега изведнъж продължаваме да нагнетяваме метежа“, добави тя.

 

„Решихме да предложим Конституция, като обявихме, че над този проект ще работи ВНС. В началото се говореше за Конституция и ВНС, но след като заговорихме ние, изведнъж никой не искаше. Искат служебен кабинет. Няма проблем, но в тази ситуация трябва да има парламент, за да може да се приемат закони, които са необходими за борбата с коронавируса. Работата ни е да си гледаме нашата работа и да сме близо до хората“, допълни тя.

 

Политическата обстановка е изключително напрегната, някой иска да влезе във властта през задния вход, каза по-късно в Бругово Цвета Караянчева, цитирана от „Фокус“.

„Аз с нетърпение очаквам изборите за председател на БСП на 12 септември. Тези хора, които готвят манипулации в собствената си партия, ми казват, че могат да организират честни избори. Боже господи, да не бях жива. Просто е смешно. Затова правете, обяснявайте, както го чувствате. Те са от една партия и ще се изтрепят, за да може някой да вземе председателското място, а какво става за цяла държава. Ама ние сме видели какво могат те коалицията БСП и ДПС. Те сега не могат да се разделят с президента. Кой на кого е по-голяма любов“, каза Караянчева.

„Ние никога не говорим лошо за опонентите си. Просто излагаме фактите си. И вие не го правете. Ако правиш една партия със злоба, те хората не искат да те гледат. Те искат да не ги излъжеш. Просто да им обясниш защо това, което си поел като ангажимент не е станало. Мили приятели, благодаря, че гласувате доверие на ГЕРБ, защото това е много важно за нас в момента, когато ни атакуват от всякъде. Ние го правим, за да отчитаме бройка. За нас е важно, човекът, който подава заявление за членство в ГЕРБ за бъде убеден. А това става единствено и само си надмогнал себе си, когато си осъзнат, че това е правилният път. Това е оценка за работата на партията“, добави тя.

„Такава е политическата обстановка – изключително напрегната и аз казах, че някой иска да влезе във властта през задния вход. Това не е начинът. Не може да наречеш някой мутра, без да имаш съответните аргументи за това. Имало корупция. Дайте ги тези, които знаете, че са корумпирани. Изкарайте документи, дайте ги на компетентните органи и да се оправят. Няма нито една партия като нашата, която дори при най-малкото съмнение, човекът да бъде отстраняван. Не знам дали това е най-доброто, но това са фактите“, подчерта Караянчева

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар