Караянчева към Ризова: Вие не смятате ли, че президентът готви метеж?

Вие казахте, че извеждаме тайно депутати, няма такова нещо. Депутатите излизат от няколко входа, това са автобуси, с които се движат години наред, още от 41-вото Народно събрание тези бусчета минават през кварталите да вземат народните представители, които не ползват лични автомобили.

Това заяви Цвета Караянчева пред Цветанка Ризова в „Лице в лице” по БТВ.

Вие не смятате ли, че президентът готви метеж? Не смятате ли че имаше такова на 2 септември? Това попита Цвета в отговор на въпрос на водещата Цветанка Ризова.
От 19 февруари се започна нагнетяване на това напрежение. После се вдигна юмрукът на президента. И на 2 септември президентът дойде в парламента, за да мине през протестиращите.Ако не намирате допирни точки, не знам какво да кажа, даде своето обяснение Караянчева.

Има двама олигарси, които дирижират протеста. Има хора, които отиват на протеста по убеждения, но има и хора, които правят провокации. Които искат въоръжен протест, да дойдат винкели, хвърчаха бутилки. Тези олигарси са мафия, посочи тя.

Хората искат нова Конституция, нов ред – каза Караянчева и забрави, че основните искания са за оставка на Борисови и Гешев. Кой проблем ще разрешиме, ако подадем оставка?

Тази Конституция е само покана за разговор, ще има мнения и предложения, ще се опитаме да убедим и народни представители, които не я подкрепят. Така тя отговори на въпрос, че този проект е правен от министър, който подаде оставка, коментира тя пред bTV.

Властта е легитимна, през 2017 година служебното правителство на Радев организира избори, на които са ни избрали над 1 милион и 200 души, а за нашите коалиционни партньори са гласували 320 000 души.

Това, което сме направили, е коалиция с ясна програма, представена пред всички, това е легитимно избрано правителство, допълни Караянчева.

Независимо от ДПС имаме парламентарно мнозинство. ДПС идват на работа, да им забраним ли. Ако искат да гласуват да идват. Питайте ДПС, защо са се регистрирали днес, така отговори тя за осигурявания от ДПС кворум в парламента. Няма зависимост от ДПС, допълни тя.

БТВ, Фрог нюз

Твоят коментар