Караянчева: Имаше моменти, когато ми се искаше да скоча от някоя канара от Родопите

„Мотивите за оставката ми са от девет кладенеца вода, а доверието на кърджалийци ще го измерим на изборите след 6 месеца“

Това коментира председателят на Народното събрание Цвета Караянчева от парламентарната трибуна по време на дебата за оставката й, цитирана от Евроком

„Има такива коалиции, които оцеляват напук на политическата логика. Оцеляват, като пренебрегват интересите на симпатизантите си. Оцеляват, защото са здраво сплотени от интереса на елитите си. Вечни приятелства, породени от вечни интереси. От време на време тези коалиции излизат на светло, за да проверят забравени ли са вече заменките от времето на Тройната коалиция или мъчителните месеци на Орешарски. Обосновават едно и също искане по един и същи начин. Едните на парламентарната трибуна, другите на трибунката“, започна своето изказване Караянчева. По думите ѝ уж всеки е сам за себе си, а все са заедно. „Благодаря на коалицията БСП – ДПС, че ми дават възможност да се защитя“, заяви Караянчева.

„Не съм безгрешна и никога не съм твърдяла това. Намеква се, едва ли не, че за да познаваш избирателния район и неговите проблеми е нещо лошо. Г-жа Нинова още не може да забрави срама, когато спуснатият от нея г-н Симов не успя да отговори на елементарният въпрос колко са общините в област Кърджали„, допълни председателят на Народното събрание.

„Относно въпросите към премиера Борисов. Слушайте внимателно. Моля да си записвате. Общо зададени въпроси до премиера Борисов – 38. На 23 въпроса е получен отговор, на 13 от тези 23 е отговорил премиерът устно, на 10 сответните ресорни министри. 3 въпроса са оспорени по допустимост. 15 въпроса са останали нереализирани по волята на самите народни представители, което значи, че нито са ги преадресирали, нито са ги оспорили“, коментира още Караянчева.

„Моята чест не е функция на вашата оценка. Няколко думи за записите и кой как срива рейтинга на парламента. Трябва да призная колеги, че депутатите от БСП и ДПС известно време имитираха цивилизованост. След появата в някои медии на едни записи, чиято автентичност продължава да не е доказана и днес“, каза още Караянчева.

„Много тежко приех злорадството, прикритото или не след онази публикация. Да, г-н Стойнев. Грозно е от устата на дама и от вашата уста. Признавам, че имаше моменти, когато на самата мен ми се искаше да изчезна. Направо да скоча от някоя канара от Родопите, както и няколко месеца по-рано, когато по мой адрес се изсипаха лъжи след катастрофата, в която пострадах. Трудно е да си жена в политиката, както вероятно добре знаете. Именно защото сме жени, намираме понякога неподозирана сила да продължим. Не ви прави чест да използвате оръжие от арсенала на най-мрачното женомразство. До мен никога не е стигал съвет, нито от изпълнителната власт, нито от моята работа да се правя на неразбрала дори в най-нецензуриран вариант. Винаги съм имала пълната свобода“, каза още Караянчева.

 

Твоят коментар