Караянчева за Манолова: Тя няма престава какво се случва в столицата, говори общи приказки

„Тя няма реална престава какво се случва в столицата. Тя се изправя срещу един кандидат като Фандъкова с опит, с идея за София. Не можеш да правиш кампания с общи приказки“.

Това заяви председателят на парламента Цвета Караянчева в ефира на БНТ по повод кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София.

 

„Г-жа Манолова и парламентът са имали динамично сътрудничество. Изненадах се от думите й. Количеството закони не отговаря на качеството им. Виждаме каква кампания се очертава – общи приказки и нападки“, каза Караянчева. 

„Местните избори са мажоритарни избори. Кметовете са най-близки до своите избиратели. Не бива да обвързваме кметските избори с управлението на страната“, посочи Караянчева  по повод предстоящите местни избори.

Тя допълни, че е сигурна, че Фандъкова ще спечели София.

 

По думите й всичко е кампанийно. „Видяхме го това на евроизборите. Няма я сега г-жа Йончева да се разкарва с папки и да иска доклади от АПИ. Те са там, обаче няма кой да ги прочете. Просто се използва черен пиар и се цели да се повдигне негативно отношение към кандидата ни“, коментира тя.

Попитана дали властта изморява Караянчева заяви, че да. „Но когато си при хората може и да сбъркаш, но като работиш – можеш да поправиш грешката си“, категорична е Караянчева.

„Не бива да се свързват кметските избори и тези за правителство. Управлението на страната е стабилно и това не бива да се обвързва с загубата на управлението в дадена община. Това, че има проблеми в малката коалиция – не означава, че има проблеми в управлението на страната. Ще продължи да съществува групата „Обединени патриоти“. Това, че няколко народни представители са излезли от нея не е проблем. Това не противоречи на правилника на НС. „Атака“ ще запазят местата си в комисиите“, каза още тя.

„Не чухме нищо ново от президента. Няма диалог, за съжаление. Призовавам го да бъде конкретен в предложенията си и в критиките си. Нека да е опозиционен президент, но той е президент и на всички български граждани“, каза още Караянчева и добави, че за две години той е наложил 18 пъти вето.

На въпрос дали има руски шпиони у нас, Караянчева заяви: Не мога да кажа, нека компетентните органи да кажат. Няма общо с изборите, просто съвпадение е.

Що се отнася до освобождаването на Явор Нотев от поста на зам.-председател на НС, тя заяви, че много съжалява за това, защото са работили добре с него. „Г-н Нотев е много добър юрист“, отсече Караянчева.

Няма да търсим подкрепа от други партии. Има съвпадение на нашите политики с колегите от Воля, ДПС. Това са теми, по които се обединяваме.“, каза още Караянчева.

 

Очаквайте подробности


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар