Караянчева дарила стари календари и брошури на старчески домове

Председателят на Народното събрание за пореден път възмути обществото с изказванията си. Този път Цвета Караянчева се опита да обясни акта на подаряване на стари килими на театъра в Кърджали. Като логично пояснение шефката на парламента посочи, че това не е първата подобна инициатива.

„Има процедура в Народното събрание. Не аз съм я въвела, много отдавна имаме вещи, които са с отпаднала необходимост. Можем да ги даряваме само на държавни или общински ведомства. Ако някое учреждение пише писмо, събира се комисия, комисията решава дали отговаря на условията и съответно му разрешават да дойде и да види мебели или каквото е необходимо, за да си избере. Подписва се документ и ги взема“, коментира тя в интервю за БТВ.

След това продължи да обяснява:

„На Министерството на социалното подпомагане (Министерството на труда и социалната политика, б.р.) дарихме брошури, календари – те бяха от стари години, но бяха прекрасни пейзажи, български пейзажи. И те ги раздадоха на старчески домове. Това трябваше ли да го изхвърлим? Това е голямата тема“.

Изказването на Караянчева предизвика лавинообразна реакция в социалните мрежи, където хората изразиха своето възмущение от „благородното“ и „щедро“ дарение в социалните домове, които са болна тема за обществото с мизерните условия, които предлагат на обитателите.

В очакване на следващи бисери.

Твоят коментар