Караянчева в парламента: Нека не правим евтин пиар от една детска смърт

Темата с убитото от ток на улицата дете в София е централна в парламента в момента.

Нека не правим евтин пиар от една детска смърт. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева от парламентарната трибуна. Председателят на парламента отговори на искането на БСП За изслушване на премиера Бойко Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова за инцидента с момчето, което загина след токов удар в столицата, предаде Евроком.

Според нея не трябва да се извличат политически дивиденти от подобен инцидент.

“Нека да изкажем съболезнования на семейството”, каза Цвета Караянчева.

Тя призова да се оставят компетентните органи да си свършат работата.

“Ясно е, че влязохме в предизборна кампания”, изтъкна още Караянчева.

БСП поиска премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова да дадат обяснение за момчето, което загина след токов удар в столицата, предаде Фокус. Процедурата поиска народният представител от ПГ на “БСП за България” Иван Ченчев.

“Всички сме свидетели как и какво се получава до момента – нищо. Няма нито една институция, която да даде някакъв отговор на това безумие, бих казал”, каза депутатът Иван Ченчев от БСП.

По думите му този оголен кабел всъщност е озъбеното лице на управлението.

Парламентът отхвърли предложението на БСП за изслушване. “За” предложението гласуваха 72 народни представители, “против”- 100 и “въздържали се” – 8, с което предложението не бе прието. От БСП поискаха прегласуване, но предложението им за изслушване бе отхвърлено отново.

Твоят коментар