Каракачанов: С премиера се разбрахме минималната пенсия да се повиши до 300 лева

Повишаване на минималната пенсия до 300 лева – за това са се договорили партньорите в управляващата коалиция, обяви във Варна вицепремиерът Красимир Каракачанов.

 

„Вчера премиерът намекна, бяхме сме разбрали това нещо като го изчислим, тогава да го обявим. Разбрахме се, че пенсиите ще станат 300 лева, минималната пенсия – това, за което ние настояваме. „Обединени патриоти“ вече го говорим трета година“, каза Каракачанов. Той не посочи откога е договорено да влезе в сила посоченият нов размер. Според вече одобрения бюджет от 1 юли тази година минималната пенсия ще стане 250 лева.

 

Каракачанов обясни, че на последния коалиционен съвет е поставил въпроси, които по негово искане или по искане на Обедините патриоти са вкарани в програмата, но не се движат:

„Военното обучение в училище, доброволната военна служба. Всичко това като проекти сме го вкарали. Заради несъгласувана финансова рамка топката се тупа втора година. Интеграцията на циганите, доброволните отряди… Имаме 11 неща. Неща, които касаят малко средства, но са важни за обществото, но понеже коалиционните партньори са коректни, не вдигат шум, нещата не се случват“.

 

Междувременно „Атака“ отново нападна военния министър.

 

На брифинг в Народното събрание Десислав Чуколов обяви, че иска следващата седмица Каракачанов да бъде изслушан в парламента..

Напоследък стана модерно да се изслушват министри, подчерта той. „Атака“ пита какви имоти продава Каракачанов, какви е продавал и кой контролира продажбите.

 

Досега националистите се информирали от медиите, а те искали информация от първа ръка. Военният министър превърнал Министерството на отбраната (МО) в агенция за недвижими имоти.

Още с встъпването си в длъжност воеводата започнал продажбата на имоти. Тези имоти били хиляди и били на апетитни места. 9 лева за квадратен метър продал Каракачанов в Пловдивско. А според агенции за недвижими имоти в града под тепетата цената е 50 лева. 52 лева на квадратен метър продал военният министър имот в Несебър. Там пазарната цена била над 80 лева.

 

Освен това МО планира да продаде три полуострова на Южното Черноморие. МО се превърна в най-голямата агенция за недвижими имоти, недоволен е Чуколов.

Военният министър аргументирал продажбата, че МО плащало много за охрана на тези имоти. 23 милиона лева били харчовете за охраната.

„Атака“ иска ГЕРБ да подкрепи това искане на националистите. Според Чуколов едва ли военният министър имало какво да крие, затова трябвало да дойде в НС.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар