Каракачанов: Кой докара тези, които къртиха павета и ги хвърляха срещу полицаитe? (ВИДЕО)

Кой докара тези, които къртиха павета и ги хвърляха срещу полицаитe? Спрейовете и сълзотворния газ, които използваха, закупени от магазините срещу мечки – кой ги донесе? Видя се, че се заплаща на тези хора. Определени интереси опорочиха справедливите искания на протестиращите. Това заяви лидерът на ВМРО, министър на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Повечето от тези хора са с криминални регистрации. Това ли е алтернативата, която ни предлагат?“, попита вицепремиерът.

„Ако не можеш да организираш един мирен протест, да ми казваш, че ще оправиш държавата – не ти вярвам“, добави Каракачанов.

„Има 27 полицаи в болницата, а 100 души са получили обгазявания. Когато отиваш с бали със слама и ги палиш, какъв човек трябва да си ти?“, обобщи той. „Казах още преди месец, че единственият начин е диалогът“, подчерта Каракачанов.

„Полицията по закон е длъжна да защитава обществения ред. По света, ако нападнеш полицай, се използва сила,“ подчерта той.

По отношение на събраните подписи за свикване на ВНС и промяна на Конституцията, Красимир Каракачанов бе категоричен, че ВМРО не е отстъпило от исканията си.

„ГЕРБ внесоха проект за Конституция, който не бяха обсъдили с нас. Ние казахме, че имаме шест въпроса, които, ако бъдат приети, ще започнем обсъждане. От няколко дни има диалог, вчера бяха приети 3 от исканията“, посочи той.

„Вярвам, че трябва да има диалог в обществото, а не камъни, яйца и домати по парламента. ВМРО никога не си е сменяло позицията. Нашите искания са ясни. Нашите искания бяха подкрепени и ние също дадохме подкрепа“, каза още Каракачанов.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар