Карадайъ: Ще се кандидатирам за председател на ДПС, ако ме предложат структурите и партията

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че би се кандидатирал отново за председател на партията. Той коментира резултатите на ДПС от местните избори в предаването „Панорама“ по БНТ.

На въпроса на водещия Бойко Василев дали би се кандидатирал догодина отново за председател на партията Карадайъ отговори:

„Ако ме предложат структурите и партията. Днес Централният съвет на партията реши, че Движението за права и свободи ще избира ново ръководство на 26 април 2020 г.“

Карадайъ коментира резултатите от представянето на ДПС на изминалите местни избори.

„ДПС по количествени показатели има много добър успех на тези избори. Но няма как да бъдем доволни от общата оценка на средата, в която се проведоха тези местни избори. Няма как да сме доволни, когато има отстъпление от демокрацията. Няма как да сме доволни, когато сме свидетели на натиск, преса, агресия от страна на държавния апарат на тези избори. Няма как да сме доволни от некомпетентността и грубите нарушения на избирателните комисии“, подчерта Карадайъ.

„Но въпреки това ние не воюваме с никого. Нашите критики са предимно в полето на национализма, за което вина носят управляващите от ГЕРБ“, допълни Карадайъ.

„Има теми, по които подкрепяме ГЕРБ, има и теми, по които не ги подкрепяме. Така седят нещата и с БСП“, коментира още лидерът на ДПС.

На въпроса „За“ или „Против“ е за избора на Иван Гешев за главен прокурор Карадайъ, отговори:

„Не сме против. Защо да сме против – напротив. Ние твърдим още от самото начало, че нито политическите партии, нито Народното събрание имат отношение към избора на главен прокурор. Изборът се прави от Висшия съдебен съвет,“ категоричен бе той.

„Винаги сме посочвали, че ГЕРБ са виновни за политиката на национализъм от последните години“, добави още лидерът на ДПС.

„Няма как да подкрепяме бюджета, защото той не е по-различен от предишните от последните 10 години. Защото има нереформирани сектори и няма идеи за реформи“, заяви още председателят на партията.

„Като опозиция трябва да посочваме и алтернативите. Нека да седнем и да определим приоритетите на страната. Нужни са принципни коалиции на идейно-ценностна основа. Нужна е ясна програма за догонващо икономическо развитие на страната“, обясни председателят на ДПС.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар