Калоян Паргов: Съединението е доказателство за силата на свободния и независим български дух

Съединението е доказателство за смелостта на българския народ и за силата на свободния и независим български дух. Това написа лидерът на БСП-София Калоян Паргов във Фейсбук.

„На днешния 6-ти септември отбелязваме 135-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Акт, предизвикващ заслужена гордост. Доказателство за смелостта на българския народ и за силата на свободния и независим български дух.

На 6-ти септември 1885 година, след народни бунтове в различни селища в Южна България, координирани от Българския таен централен революционен комитет, се случва родолюбивото и свято дело“, пише Паргов.

„Българският народ намира смелост и воля да се изправи срещу Великите сили и да се обедини в една държава.
135 години по-късно българите показваме този силен дух и воля да се противопоставим на едно 10-годишно авторитарно управление, което разделя държавата, за да запази властта си.

Примерът на възрожденците, на истинските патриоти днес ни е жизненоважен. Той е опората, която ни дава смелостта да отстоим държавата си и днес. Защото „не се гаси туй, що не гасне“, а Съединението прави силата! Честит празник, българи! Честит празник на Пловдив!“, казва още лидерът на столичните социалисти.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар