Интернет цензурата в Китай продължава с нова акция срещу браузърите на Huawei, Xiaomi и други

Въпреки че китайските технологични гиганти през последните години навлизат все по-сериозно на световния пазар, за потребителите на новите технологии в азиатската страна ситуацията става все по-лоша. Новата акция на властите в Китай е насочена срещу предлагащите браузъри компании, които ще трябва да „коригират“ приложенията си, така че да адресират опасенията от „хаоса“ с публикуваната онлайн информация, съобщава Reuters. 

Предлагащите интернет браузъри китайски компании, сред които Huawei, Alibaba и Xiaomi, са получили разпореждане от властите, че имат срок до 9 ноември да извършат „самопроверка“ и да отстранят „проблемите“.

Като проблеми са посочени разпространението на слухове, използването на сензационни заглавия и публикуването на съдържание, нарушаващо основните социалистически ценности, гласи официално изявление, цитирано от Reuters. 

От Huawei са заявили, че ще извършат цялостна самопроверка и почистване в съответствие с изискванията на регулатора, като ще въведат и по-строг контрол. Xiaomi и UCWeb са отказали коментар, а Tencent, Oppo, Sogou и 360 не са отговорили до този момент на запитванията.


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар