„Инстаграм“ предлага пари на влогъри от TikTok, за да се откажат от китайското приложение

Социалната мрежа „Инстаграм“, собственост на „Фейсбук“, е готова да предложи парични компенсации на популярните влогъри от китайското приложение TikTok, за да се откажат от него и да започнат да публикуват своите видеоклипове в нова услуга, наречена „Инстаграм Рийлс“, пише американското издание The Wall Street Journal, цитирано от Агенция „Эокус“.

Според източници на изданието някои от потребителите, които имат милиони последователи в TikTok, може да получат „стотици хиляди долари“, за да преминат към „Инстаграм Рийлс“ и така да привлекат и своята аудитория там.

Говорителят на „Инстаграм“ Сариса Троуър заяви, че компанията се е свързала с редица популярни влогъри, но не спомена за конкретни оферти и компенсации. Тя също така не спомена кои услуги използват въпросните потребители понастоящем. Троуър добави, че „Инстаграм остава готов да инвестира в автори (влогъри) и в техния опит“.

Подобен ход според вестника е доказателство, че „Инстаграм Рийлс“ ще стане пряк конкурент на TikTok. За да се противопостави на този натиск, TikTok обяви миналата седмица фонд в размер на 200 млн. долара за подкрепа на потребителите на своята платформа.

Услугата „Инстаграм Рийлс“ ще бъде достъпна за потребителите в редица страни до няколко седмици, включително САЩ, които по-рано заплашиха да забранят използването на TikTok на територията на страната. Новата услуга ще е част от „Инстаграм“.

Потребителите ще могат да публикуват кратки видеоклипове с аудио записи от каталога с налични песни, подобно на TikTok.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар