ИК на ГЕРБ потуши бунта в Плевен – отстрани местното ръководство и изгони общинските съветници

Ръководството на ГРБ в Плевен потуши местния партиен бунт като изгони всички заговорници срещу областния координатор Мирослав Петров, който е и депутат от региона.

Изпълнителният комитет на ГЕРБ отстрани общинското ръководство на партията в Плевен.

Настоящите членове на ръководство на ГЕРБ-Плевен и общински съветници Петя Василева, Христослав Михайлов и Йордан Грижов също така са и изключени от ПП ГЕРБ.

Това съобщиха от пресцентъра на партията.

„Тъй като тези хора са избрани за общински съветници именно от листата на ГЕРБ, сега ние ги призоваваме да подадат оставки като членове на местния парламент с оглед на снетото доверие от тях“, посочи членът на ИК на ГЕРБ Пламен Нунев.

Той съобщи решението на ръководство на ГЕРБ по време на партийно събрание в Плевен.

Назначава се временно общинско ръководство в състав: Генади Динков – председател, Валентина Вълчанова – секретар, Румен Мотовски, Георги Данов, Мариана Бонджева и Христо Кочев. Сменен е и областният административен секретар Ралица Добрева. На нейно място е утвърден Цветомир Генчев.

„Досегашното общинско ръководство е сменено заради незадоволителното представяне на местните избори. Изпълнителната комисия на ГЕРБ има пълно доверие на областния координатор в Плевен Мирослав Петров, разчита на неговата компетентност, способност и комуникативност и сме убедени, че той ще съумее да стабилизира структурата на партията в областта“, категоричен бе Пламен Нунев.

Той съобщи, че Изпълнителната комисия е стигнала до взетите решения след подробен анализ на ситуацията в Плевен и областта, като са взети под внимание позициите на всички страни.

На заседанието, на което присъстваха областният координатор на ГЕРБ Мирослав Петров, общински съветници и кметове на населени места – беше обсъдена работата на всички структури в областта, както и бяха определени целите пред новото общинско ръководство.

 

Припомняме, че вчера Общинското ръководство на ГЕРБ-Плевен излезе с отворено писмо до премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, в което излагат редица проблеми с областния координатор на партията Мирослав Петров и го обвиняват в съглашение с БСП и ВМРО. 

В писмото, подписано от 9 членове на партията, се твърди, че с назначаването на областния координатор нещата вървят от зле към по-зле и че премиерът е в заблуда.

„След местните избори през 2019 г. общинските съветници от ГЕРБ под бруталния натиск на областния координатор започват да губят качеството си на източник на политики, кореспондиращи с принципите на партията. Задкулисието в партията достигна своя връх. Всички решения на областния координатор относно местната структура и поведението в Общинския съвет се взимат на тъмно, след консултации с представителите на БСП и ВМРО в града“, твърди вече смененото общинско ръководство на ГЕРБ-Плевен.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар