Изпращаме годината с топло време, вятърът отслабва, очакват се превалявания

Максималните температури днес ще са от около 5° в западните райони от страната, до 14-16° в източните. От запад облачността ще започне да се увеличава и на места ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще отслабне.

В планините ще бъде много ветровито със силен, временно бурен югозападен вятър. След обяд в масивите от Западана България вятърът ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Облачността ще се задържи значителна. Ще превалява дъжд, над 1700 метра – сняг. Максималните температури в курортите ще са от 1° на Алеко до 9° в Банско.

Новата година ще започне с предимно слънчево време в по-голямата част от страната. Със стихването на вятъра сутрин на места в низините и котловините видимостта ще е намалена. Въпреки слабото понижение на температурите, ще остане по-топло от обичайното за началото на януари.

В неделя облачността бързо ще се увеличи, в югозападните райони още сутринта ще завали дъжд, а до края на деня на места и в останалата част от страната ще превали слабо.

В понеделник времето ще е облачно, на много места с валежи от дъжд. Повишена вероятност за значителни количества има в Югозападна България.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар