Изненада! Борислав Михайлов оттегли оставката си като президент на БФС

Борислав Михайлов остава президент на Българския футболен съюз. Той оттегли оставката си, подадена на 15 октомври 2019 г. Това стана ясно след заседанието на Изпълнителния комитет на централата, предаде bTV.

Изненадващо той се появи на заседанието днес (28 април) и заяви, че има намерение да довърши мандата си, който приключва през февруари 2022 г.

Това означава, че насроченият за 25 юни Конгрес за избор на нов президент се отлага.

Михайлов подаде оставка непосредствено след скандала с расистките подвиквания на мача България – Англия и след като репортер на bTV го засне как си тръгва от стадиона с джип, паркиран на пистата.

В края на 2019 г. министър-председателят Бойко Борисов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев заявиха, че оттеглят доверието си от Футболния съюз, докато Михайлов е начело.

На негово място временно застана Михаил Касабов.

 

А вчера Димитър Бербатов официално обяви кампанията си за президентския пост в Българския футболен съюз. Изборът трябваше да стане на конгреса на 25 юни. В екипа му влизат неговите приятели и бивши съотборници в националния отбор Стилиян Петров и Мартин Петров, както и членът на Изпълнителния комитет в оставка Петър Величков.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар