Извънредно! Полиция блокира дома на кмета на Несебър и кандидат за нов мандат Николай Димиров

Около 10 часа тази сутрин Несебър потъмня от униформени полицаи и жандармерия. Тече операция на спецпрокуратурата и ГДБОП. Претърсени са домовете и офисите на хора, свръзани с местната политика, предаде Флагман.бг. Обискирани са доскорошни общински съветници, които и сега са кандидати за нов мандат, също така и кандидат за кмет.

Репортер на Флагман.бг единствен успя да заснеме картината около къщата на дългогодишния кмет на Несебър и кандидат за четвърти мандат Николай Димитров.

Претърсването в къщата в новия квартал „Черно море“ продължи два часа. Блокадата бе от четири автомобила, имаше и линейка с отворени врати и в готовност да се реагира, ако има спешен случай.

Точно в 13:10 часа автомобилите направиха обратен завой в посока центъра на Несебър, доближавайки се плътно до оградата на къщата, при което не можеше да се види дали е отвътре е изведен човек.

КПП беше поставено и при кръстовището при магазин „Жанет”, между Равда и Несебър. Всички полицаи са софийски, проверяват се джипове и луксозни автомобили.

Към момента РУ Несебър няма началник. Живко Даскалов, по информация на Флагман, очаква заповед за преназначаване в РУ Созопол, а приемникът му Коста Кирязов все още няма заповед за назначение.

Флагман.бг се свърза с другия кандидат за кмет в Несебър – Атанас Терзиев от ГЕРБ, който обаче се оказа далече от неговата община – пътува за участие във футболен мач в бургаското село Равнец.

„Не знам нищо за никаква операция в Несебър, градът е спокоен“, каза Терзиев.

 

Репортер на Флагман.бг единствен събра цялостна информация за стартиралата, оказа се още в 7,30 часа спецоперация на ГДБОП и специализираната прокуратура на територията на община Несебър. Масовите претърсвания, обиски и започнали арести са за респект на търговците на гласове.

 

Според информация на Флагман, през изтеклата седмица цената на един цигански глас е стигнала 300 лева и даже се е наложило взети вече накуп пари от тартори в някои села да връщат обратно получени суми за по 150 лева на глас. Доколко тези слухове са истина, се налага да се изясни днес след подадени сигнали в МВР.

Рекордната цена от 300 лева се достига за първи път. До този момент най-скъпо продаваните гласове бяха отчетени през 2011 г. – до 200 лв.

Прокурор е влязъл в къщата на досегашния кмет Николай Димитров в новия кв. Черно море в 7,30 часа тази сутрин. Там претърсването продължи до 13,10 часа. Оказа се, че нищо обезпокоително не е намерено в семейното жилище на дългогодишния градоначалник. В момента той е спокоен, но уплашени са били съпругата му и децата.

„В интерес на истината претърсващите са се държали много внимателно и не са стресирали семейството. Това, което са търсили, не са го открили, но и не са нанесли видими щети и непреодолимо неудобство за домакините”, каза човек от екипа на Николай Димитров, с когото единствен Флагман.бг успя да разговаря.

Не така обаче са се отнесли униформените с къщата на кандидата за кмет от „Движение 21” в Свети Влас Атанас Япаджиев. Неговият дом буквално е бил обърнат с краката нагоре. По данни на Флагман, и там нищо обезпокоително не е намерено. Япаджиев отказва какъвто и да било коментар, той заминава за Истанбул, пътуването му било по бизнес дела и планувано отдавна, но се наложило заради акцията да закъснее с потеглянето. Претърсен е и домът на Константин Лефтеров, водач на листата на „Движение 21“,

Претърсен е домът и на Петър Хрусафов – кандидат за общински съветник от коалиция „БСП и ПК Тракия”. Търсят се списъци с избиратели и пари.

Според свидетели, в село Оризаре от дома му тази сутрин е бил изведен досегашният кмет от ПП „МОРЕ” Неделчо Неделчев, който обаче не участва в настоящите избори.

„Това беше учудващо за всички ни, но току-що разбираме, че е бил изведен по бели гащи не за да го арестуват, а за да посочва къщи на заподозрени в изборна търговия”, каза информатор на Флагман.бг.

Двама са арестувани в село Оризаре. И двамата са от ромски произход, но са от тарторите в ниското стъпало. Това са Гунди и Наско.

Всички участници в настоящите избори, които все още не са „посетени”, треперят от страх.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар