Известен пловдивски бизнесмен се самоуби заради COVID-19

Известен пловдивски бизнесмен е сложил край на живота си заради трудности, свързани с коронавируса.

Димитър Джоков е открит мъртъв около 2:55 часа тази нощ в двора на бивш мраморен цех в пловдивското село Първенец, научи „Марица“.

52-годишният мъж от дълги години се занимава с дърводобив, бил е открит прострелян в главата със законно притежавано от него оръжие. Не е оставил предсмъртно писмо.

Пристигналият на място екип и съдебен лекар са установили, че той се е самоубил.

Последните два месеца Джоков е изпитвал тревожност и е бил в депресия заради финансовата криза у нас заради пандемията от COVID-19.

Дървеният бос се притеснявал, че трябва да освободи около 20 свои работници.

Негови близки разкриха, че преди два дни е имал записан час при психолог.

Има семейство, бил в отлични отношения със съпругата си и 19-годишната си дъщеря, която само след два дни щяла да навърши 20 години.

Самоубилият се бизнесмен Димитър Джоков бил лесовъд и горски предприемач със завидни знания и умения. Това твърдят негови колеги от Сдружението на практикуващите лесовъди и горски предприемачи в България – Булпрофор.

Джоков е заместник-председател на сдружението, като през 2013 година изкарва на светло корупцията в горите и горския бранш.

Ето какво пишат неговите колеги и приятели от сдружението:

„Димитър Джоков сам сложи край на една дълга, мъчителна и неравна битка. Битката за един нормален и справедлив бизнес в горите, за всичко което сам, стъпка по стъпка беше създал, за своите работници, за своето и за техните семейства, за своето бъдеще, за бъдещето на целия ни скапващ се горски бизнес, за хората, които сякаш умишлено водеха нещата към разруха, без да ги е особено грижа за Човеците като него и Гората изобщо! Сякаш беше отдавна, но той усещаше как светлината в тунела започваше стремеглаво да намалява. Той – нашият заместник председател – отказа да празнува 20 годишния юбилей на Булпрофор, защото не можеше да празнува, когато душата му страда! Отказваше помощ, защото никой не можеше да му я даде. Светлината все по-стремително угасваше, за него. Тя угасна завинаги“

За него жалеят всичките му другари и колеги от БУЛПРОФОР, от Браншова камара на дървообработващата и мебелната промишленост /БКДМП/, неговите колеги горски предприемачи от различни краища на България, негови съратници от ловните полета.

„Поклон пред твоята светла памет, Митко!

Нека духът на непримиримия Джоков остане с нас и ни води в оставащите битки и принос за възраждането на горския бизнес в България!

Колеги предприемачи, нека съживим завета на Кубрат и да се обединим малки и големи организации в едно мощно и единно сдружение на горските предприемачи, за да не е напразна тази загуба!“, пишат още колегите му.

Твоят коментар