Иво Христов: Премиерът е на национално турне и раздава пари от свое име

„Премиерът Борисов в момента е на промоционално турне из страната и раздава пари от свое име, които обаче са почерпени от хазната.“

Това каза във Велико Търново кандидатът за евродепутат от листата на „БС П за Бълrария“ Иво Христов, предаде „Фокус „. Той допълни, че от срещите си с граждани може да обобщи, че хората виждат надежда в листата на БСП.

„Това, което ме огор,чава, е, че страхът е пуснал вече корени в българското общество. Мислех, че след 1989 година България е станала устойчива демокрация, а ceгa констатирам, че на много места хората се страхуват да изказват свободно мнение, бизнесът се страхува да не за губи позиции, защото зависи от администрацията. Това е най-страшното“, подчерта кандидатът за член Европейския парламент.

Според него промяната може да настъпи само, ако хората излязат и гласуват масово на 26 май. За пример Иво Христов даде кампанията на президента Румен Радев, която според него е пречупила статуквото.

Освен това той подчерта, че ако БСП спечели на тези избори, задължително трябва да има и предсрочен парламентарен вот. „Справедливостта няма да започне от 26 май и да бъде абсолютна. Справедливостта е един далечен хоризонт, но, за да я има, трябва авторитаризмът на Борисов да бъде прекратен с предсрочни парламентарни избори“, посочи още Иво Христов.

izbori.bg

Твоят коментар