Иван Ченчев: ГЕРБ преписаха своя план от “Визия за България”, и то с 2 години закъснение

“Корнелия Нинова е треньорът на БСП. Преди нея БСП имаше 11 поредни загуби. Тогава нямаше вътрешна опозиция, въпреки този факт. При ръководството на Нинова, на всички избори БСП има отчетливо повишаване на резултатите – на парламентарни, европейски и местни избори, и категорично спечелени президентски избори.

БСП ще стане първа политическа сила на следващите избори.” Това заяви народният представител от парламентарната група на “БСП за България” Иван Ченчев в предаването “Офанзива” по Канал 3, съобщиха от пресцентъра на партията.

“БСП има план за подобряване състоянието на България. “Визия за България”, изработена от БСП е много преди “Националната стратегия за устойчиво развитие” на ГЕРБ. Две години и половина по-късно се появи версията им, в която има доста преписани тези от нашия програмен документ.”, подчерта социалистът. Той изтъкна, че левицата има план за развитие на отделните сектори: “И го направихме две години по-рано.”

Ченчев припомни на водещия Любо Огнянов, че миналата година БСП е предложила в бюджета за спорт за настоящата година да се заложат 15млн. лв повече в две категории – “Спорт за високи постижения” и “Спорт за всички”. “А познайте какво се случва в бюджета на управляващите за 2021г. – 15млн. лв повече в бюджета за спорт в тези две пера, с нашите предложения. И по това се вижда, че БСП е истинска алтернатива, защото за пореден път, това което предлагаме, ГЕРБ го взаимстват и го предлагат, но по-късно. Ако бяха го направили една година по-рано, сега щяхме да сме пооправили някои неща в спорта.”, бе категоричен депутатът от БСП.

“БСП няма да подаде ръка на ГЕРБ. Ние сме единствените, които от 4 години се борим срещу порочния модел, по който ГЕРБ и Борисов управляват държавата, както и срещу арогантното им поведение.”завърши коментара си Иван Ченчев.

 

„Категорично не съм съгласен с предходния ви гост. Ние сме различна партия от всички останали. Няма как, който и да е от нашата партия, включително и Корнелия Нинова, да обещае на Румен Радев втори мандат. Всички хора при нас ще трябва да си кажат своето мнение. Предният път дори имаше 50 кандидатури преди да стигнем до нашето решение“, каза Ченчев по адрес на евентуалния следващ кандидат-президент на БСП през идната есен.

Народният представител не присъства в студиото на предаването, а разговорът се проведе по телефон, тъй като е бил принуден да изчака резултата от своя PCR тест, след като преди ден стана ясно, че Корнелия Нинова е настанена на лечение във ВМА с доказана коронавирусна инфекция. Той сподели новината, че тестът му е отрицателен.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар