Иван Налбантов: Усмивката на България беше Стефан Данаилов

Пред камерите на бТВ актьорът Иван Налбантов изказа болката и обичта си към покойния Стефан Данаилов и рецитира стехове в негова памет.

Иван Налбантов спешно пътува с автобус от Самоков, за да се включи в телевизионното предаване и да отдаде почит към големия си приятел и творец.

 

Сега ще говорим много за Стефан и аз ще кажа, че Стефан е загуба за нацията. Такъв неповторим артист не се ражда всеки ден или всяка година. Каквото и да кажем за него, ще бъде вярно. 

 

Подобни таланти се програмират на Олимп и се пръскат сред народи и континенти, заяви актьорът. Стефан Данаилов бе усмивката на България и загубата му е загуба за нацията ни.

 

„Звезда в беззвездно време”, той остана верен и на публиката, която го обичаше и ще го обича винаги.

 

„Бог го дари с дълга младост, но затова не му позволи да се ползва от предимствата на старостта”, смята Иван Налбантов.

 

,,Той викаше ученици у тях на репетиции и всички са му предани. Те са вече толкова много, че командват добрия вкус на българския театър и кино. България имаше нужда от такъв категоричен и романтичен герой, но той не успя да изиграе всичко, което Бог му беше дал“, допълни Налбантов.

 

„Пренебрегна лекарските указания и излизаше на сцената с количка. В дома си събираше студентите си, за да репетират”, припомни актьорът.

 

С честната всеотдайност на твореца се хвърли и в политическия живот, за да отстоява възгледите си, а не да търси облаги. Син на преподавател във Военната академия, той остана верен на идеала. Вярваше, че в този социалистически идеал има бъдеще. Не е наивник, за да се хване на хорото за собствена облага. Стефан Данаилов обичаше еднакво целия български народ и сега целият български народ ще страда за неговата загуба. Тепърва ни предстои да разберем какво сме загубили“, коментира в заключение актьорът и близък приятел на Данаилов.

 

Накрая Иван Налбантов рецитира стихове от Иван Радоев, които точно изразяват същността и мащабите на личността Стефан Данаилов:

 

„И тогаз ще те види и слепия,

Който не можа да те види отблизо!”


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар