Иван Гешев поздрави колегите си от Враца, работили по делото срещу Аксел Олегов

Главният прокурор Иван Гешев поздрави своите колеги от Районна прокуратура – Враца за осъдителната присъда срещу Аксел Олегов за убийството на 18-годишната Андреа от село Галиче.

 

Обвинител №1 написа в Twitter, че борбата с подобен род битови престъпления ще продължи и изрази съболезнования с близките на загиналата от ръцете на убиеца, позволил си да я изнасили и обере в допълнение на кошмарните си действия.

 

Припомняме, че Олегов бе арестуван няколко дни след убийството на Андреа на 11 януари 2020 г., след като си купува някои лични придобивки с откраднатите 300 лв. от портмонето на момичето.

Съдът определи 12 години за убийството и още 6 за изнасилването и грабежа. Той ще трябва да плати и 200 хил. лв. кръвнина на близките на жертвата.

 

Никой и нищо не може да компенсира близките за смъртта на детето им. Продължаваме да работим за намаляване на този вид престъпност. Прокуратурата направи всичко възможно в рамките, които ни позволяват законът и законодателят. Поздравления за работа на колегите от Враца!

— Ivan Geshev (@IvanGeshevPG) November 3, 2020

„>


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар