Иван Гешев: Извършва се проверка на РПУ и прокуратурата в Дупница (ВИДЕО)

Продължава издирването на Янек Миланов. Проверяват се огромни по площ територии, а в работата е включена вече и конна полиция. Предстои утре още една местност да се претърсва. Това обяви в Дупница главният прокурор Иван Гешев, цитиран от Нова тв.

Относно Васил Капланов, с когото Янек е бил видян последно, Гешев обясни, че се работи по няколко дела.

„Работи се по няколко дела, проверяват се и стари случаи. Ангажиран е огромен ресурс от хора и техника на МВР”, обясни Гешев. И допълни, че прокуратурата ще протестира пускането на Калпанов под домашен арест.

Освен това се извършва проверка на РПУ-Дупница. Тече и планова проверка в Районната прокуратура в града. Текат и проверки на множество обекти и заведения. „Това е рутинна дейност на прокуратурата. Основен приоритет са бизнесите на обвиняемия Капланов”, заяви Гешев.

„Работи огромен ресурс, претърсват се 120 кв./км, периметърът ще бъде разширен. Няма да се откажем, ще работим колкото трябва”, допълни главният прокурор.


 

„Поел съм ангажимент към брата на изчезналото лице, ще наблюдавам случая”, обясни още главният прокурор.

Той е в неизвестност от 31 юли. Територията е била определена след анализ по много признаци. Претърсването продължава вече няколко дни.

В издирването се включиха полицаи със следови кучета, както и парапланерист.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар