Зелени гръмотевици в Микронезия

Покана за пътуване е предаване за онези, на които им се пътешества, та им се плаче.  Тази неделя то ще бъде излъчено след живото предаване на концерта на Райна Кабаиванска.

Има лъч надежда. Зарадвахме се на новината когато Италия отмени карантината за българи. Това и фактът, че групи от смелчаци вече щъкат из Европа ми даде повод да разпитам Цветомир Кръстев, изпълнителен директор на Дари травел промени ли се нещо в организацията на пътуванията и искат ли нещо различно хората, поели към Испания, Франция, а вече и към Италия.

Цветомир разказа как коронавирусът е пренаредил правилата и в туристическата индустрия, защо българите се преориентират към пътешествия из родната земя и как негови приятели в Холандия го накарали да си свали маската при влизане в магазин.

Оказва се, че нидерландците смятат, че щом носиш предпазни средства в супермаркета, значи си болен.

 

Според Цветомир в бранша са оцелели само онези, които са поставили клиента на първо място и са реагирали адекватно. Той разкри и какво е новото нормално при пътуванията из Европа.

Мястото, за което разказва следващата гостенка в Покана за пътуване напълно отговаря на рубриката Зад девет земи. Намира се на точно 11 401 километра от България.

Чували ли сте за Марианските острови? Не? Добре дошли в клуба на 95 на сто от човечеството. Ако знаете, обаче, че Марианската падина е най-дълбокото място на земята, имате шанс да се доближите до 5-те процента отличници. Елица Стоилова, която е в студиото, сякаш на шега подава документите си на конкурса за аниматор с английски и руски на остров Сайпан и… остава там 17 години. Е, има ли по-подходящ човек от Елица да ни осведоми за Марианските острови, част от Микронезия. 

Тя изброява какво непременно трябва да видим ако щастливият случай ни отведе на Сайпан, който от Сеул е само на няколко часа със самолет.

Стоилова, която е била мениджър на петзвезден хотел на Марианските острови, у нас също не къса с туризма. Сега прави чатботове, които играят ролята на консиержи да даден хотел или град. Ако сте в Пловдив, например, чатботът ще ви уведоми кои са най-големите забележителности, къде е най-близкият банкомат и дали времето е подходящо за разходка.

Елица Стоилова описва и любопитния животински свят на остров Сайпан, на 200 км от най-дълбокото място на земята – Марианската падина, цели 11 километра към центъра на земята. Раци, които се катерят по дърветата и крадат. Летящи лисици. Как да не се размечтае човек за Марианските острови, за които ни разказа Елица Стоилова. Още повече, че само там човек може да види зелена гръмотевица.

Аз пък отвеждам слушателите до китайския квартал в Старата Манила, за който можете да прочетете тук https://dromomania.bg/2020/09/26/%d0%b8-%d0%be%d0%bd%d0%b7%d0%b8-%d0%b4%d0%b8%d0%b2-%d0%ba%d0%be%d0%bf%d0%bd%d0%b5%d0%b6-%d0%bf%d0%be-%d1%84%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d0%bf%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5/

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар