За светло бъдеще: Хиляди фенерчета озариха пл. „Независимост“ (ВИДЕО)

Под звуците на „Нека бъде светлина“ целият площад „Независимост“ беше озарен от светлина.

Протестиращите включиха фенерчетата на мобилните си телефони като символ на светлината, която искат за бъдещето на страната.

Вечерта на 64-я ден на протестите в София премина спокойно. На площада пред президентството и пред БНБ се събраха няколко хиляди души, които искат оставката на правителството и на главния прокурор.

Пред сградата на бившия Партиен дом протестиращи държаха голямо българско знаме. Полицията отцепи основните правителствени сгради в района и направи кордони.


С огледала с надписи „Протестът е за вас“ и „Ти си един от нас“ група протестиращи премина през кордона от полиция, който пази Министерския съвет и Народното събрание.

Други казаха, че не вярват намерените от полицията днес скрити в храстите бутилки с течност и цял арсенал от ножове, тръби и камъни да са на протестиращи.

„Европа най-накрая видя какво направи протестът“, обяви Николай Хаджигенов от „Отровното трио“. В началото на протеста пък Арман Бабикян предупреди за подготвяни провокации и призова демонстрантите да се разграничат от агресивни групи.

Твоят коментар