За мъртвите, или добро, или нищо – Вашият коментар?

Починал е актьорът Стефан Данаилов. Бог да го прости и да утеши близките му. Изглежда, че в последните си години този човек страдаше. Толкова от хуманна гледна точка.

Оттам нататък, вече от гледна точка на справедливостта и истината – покойният Данаилов беше силно надценен талант и набеден за авторитет. Той беше лице на соцносталгията, а тя е безусловно зло. Стои редом с Любомир Левчев, Светлин Русев и Божидар Димитров. За никого от тях не бива да се пролива и една сълза, ако не сме им роднини.

В най-добрия случай това сухо „Бог да прости“ е достатъчно. Но ако мнозина започнат пак да се превземат, да жалят, да късат ризи, да пращат рози, „po-klom1515“ и да го обявяват посмъртно за гений – не бъдете от тях.

Не, не си е отишъл светец на театъра и киното, нито рицар на словото, нито мъдрец и човеколюбец, нито „мастэр“, нито нищо подобно. Ако сме честни, Апостол Карамитев, Невена Коканова или Велко Кънев са оставили далеч по-ценна следа със себе си. За тях не просто Бог да ги прости, а вечна им памет, дълга им слава и благодарност за ролите и човечността!

Твоят коментар