Захариева възмутена от властта в Скопие, отговори за двата чорапогащника, българките и средния пръст

„Наистина само това остана“, каза Захариева за думите на премиера на Македония Зоран Заев, че му идва да ни покаже среден пръст.

„Всичко се знае. Миналата година направихме протокол, който бе подписал и двете страни. Сигнализирали сме стотици пъти. За коридор 8, за българския бизнес, че министерството им 3 години не отговорят на писмото за обща работа в областта на културата и спорта. Че едностранно прекратиха работата на историческата комисия. Събрали сме ги всички. Българска сексизъм няма място в ЕС.

А това идва от шефа на тяхната информационна агенция. Че българските жени струват два чорапогащника. Това дори не искам да го споменавам. И вчера реагираха. Не съм чула някой българин да обиди македонските мъже и жени. Заради това не може да им кажем „да“. Защото 30 години ти толерираш тази политика“, каза още външния министър.

„Аз не се обиждам лично. Били сме татаро-монголци. Че не е истина, не е. Но си е дискриминация към татарите. Съветник на министерството на отбраната предложи репатрирането на граждани в България. Това не се е случвало от Сталин насам. А той е с български паспорт“, допълни тя.

„Ние продължаваме да подкрепяме разширяването на ЕС в Западните балкани в ЕС. Ние искаме да имаме добри съседи. Но никога не е била подкрепата ни безусловна“, каза още Захариева.

Нова тв, Блиц

Твоят коментар