Затвор и глоби за британец и двама българи, хванати с десетки боеприпаси и хероин за милиони

Шест години лишаване от свобода при първоначален строг режим и 20 000 лева глоба за британски гражданин, който беше признат за виновен за ръководене на организирана престъпна група за държане и разпространение на огнестрелни оръжия, боеприпаси и хероин в особено големи размери. Присъдата е издадена от Специализирания наказателен съд, съобщават от прокуратурата.

 

Наказания съответно от 3 години и шест месеца и 2 години лишаване от свобода и глоба от по 20 000 лева получиха двамата участници в групата – български граждани, ангажирани с разпространението на незаконните оръжия и наркотици.

 

Тримата са задържани на 16 септември 2019 г. в София при специализирана операция на ГДБОП и СДВР под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

 

В хода на разследването в къща в софийското село Бистрица, обитавана от ръководителя на групата Лийполд Алдред, са намерени и иззети няколко десетки пистолета от различни марки, част от които със заличени номера или преправени от газови в бойни. В къщата, както и в автомобил, ползван от участниците в групата е намерен и иззет хероин на обща стойност 4,1 млн. лева, предназначен за черния пазар.

 

До задържането на британския гражданин през септември 2019 г. той е бил издирван с Европейска заповед за арест.

 

Пред съда тримата участници в престъпната група са се признали за виновни. Присъдите им са приведени в изпълнение.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар