Започна делото за зверското убийство на 18-годишната Андреа от село Галиче

Започна първото заседание на състав на Врачанския окръжен съд по наказателното дело за убийството на 18-годишната Андреа Руменова от белослатинското село Галиче, по което подсъдим е непълнолетният Аксел Олеков от същото село, предава Дарикнюз.

Подсъдимият е изправен пред съда с повдигнати четири обвинения, като най-тежкото е умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. Това престъпление е извършено, за да бъде прикрито друго – изнасилване. Според обвинението, въпреки непълнолетието си Аксел е разбирал свойството и значението на извършеното и е мъогъл да ръководи постъпките си. Той се опитал да прикрие извършените престъпления.

Делото бе насрочено за 2 и 3 ноември, след като Софийският апелативен съд остави без разглеждане жалбата на защитата на подсъдимия с искане съдебното следствие да се води по съкратена процедура. В двата дни съдът трябва да разпита общо 24 свидетели и 9 вещи лица.

Днес преди съдебното заседание близки, приятели и съученици на Андреа се събраха на мълчалив протест пред Съдебната палата във Враца, за да подкрепят нейните родители и роднини. Протестиращите настояват за най-тежкото наказание за подсъдимия за убийството на момичето- доживотен затвор. Заради ненавършеното пълнолетие при извършване на тежките престъпления, в които е обвинен, Аксел може да получи максимална присъда до 18 години „лишаване от свобода“.

Припомняме, че близките на 18-годишната девойка я намериха мъртва с прерязано гърло на 11 януари т.г.

От извършения оглед и оперативно-издирвателни мероприятия бе установено, че за времето от 21:30 часа на 10 януари до 8:30 часа на следващата сутрин, неизвестно лице е проникнало в дома на младото момиче, като е нанесъл прободни рани в областта на шията. В следствие на тях Андрея е починала.

Задържаният Аксел Олеков е направил пълни самопризнания пред разследващите на жестокото убийство.

Той бе арестуван заедно с братовчед си Десислав Олеков в ромската махала на селото. Двамата били разпитвани в ареста на белослатинската полиция цяла нощ, но дълго отричали да имат нещо общо с убийството. Даващият непрекъснато противоречащи си признания Аксел накрая се сринал и признал, че той е заклал момичето.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар