Зайкова: България е единствената страна в цял свят, която по време на пандемия не помогна на хората

България е единствената страна в света, единствената в света, а не в Европа, която при извънредно положение не се погрижи директно за бизнеса и за населението. Единствената!

Повечето страни в Европа намалиха ДДС и диференцираните ставки. ЕК е дала ограничения, че ДДС-то не може да е под 15%. Но в особено случаи може ставките да са нулеви при някои стоки. Трябва да има баланс между преките и косвените данъци. Това коментира в ефира на 7/8 тв Мика Зайкова.

Тя посочи, че нито едно от директните плащания до момента към хората не е достатъчно. „Безобразие е това, че например не вдигнаха дневната ставка за безработица. Как може 9 лева на ден. Това е ставка от времето на Сокола, когато минималната заплата беше 280 лева, а сега е 610 и минималната ставка трябва да е поне 17 лева и някакви стотинки“, посочи Зайкова.

Целта на упражнението на Владислав Горанов, наречено Държавна петролна компания, е Лукойл. Защото Лукойл държи 78% от данъчните складове и там е по-голямата част от държавния резерв. Т.е. държавата като си прибере държавния резерв, Лукойл бая ще увисне. Просто ще заменим един монополист с друг в лицето на държавата.

Тук не е приватизация, а национализация, защото точно това ще стане.

Ако наистина държавата искаше да е на пазара, тогава защо продаде Петрол – тя беше държавна!?, посочи тя.

Така че на мен ми се струва, че тук целта е Лукойл, така че Вальо Златев сигурно не е спокоен, допълни тя.

7/8

Твоят коментар