Заев обещал на Борисов българско участие в банка и телекомуникационна компания в Скопие

„Според неофициални дипломатически източници научих, че в допълнение към пазарлъка с македонската история, идентичността и националните герои, премиерът Зоран Заев е обещал на българския си колега Бойко Борисов, че българският капитал ще влезе в голяма македонска банка и голяма телекомуникационна компания“.

 

Това заявява пред скопското издание „Република“ депутатът от ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски, който е и председател на комисията по външна политика.

„Вярваме, че Европейският съюз, включително България, трябва да признае факта, че Република Македония през последните 20 години заслужава да започне преговори без изнудване. Нека историците обсъждат историята, но началото на преговорите не трябва да зависи от други изисквания“, заявява Милошоски, който беше външен министър на Северна Македония в периода 2006 – 2011 г. в първото и второто правителство на Никола Груевски. 

„Това, което се говори в неофициалните дипломатически среди, е, че част от напрежението, възникнало между Борисов и Заев, се отнася до някои обещания, дадени от Заев, свързани с македонската история, идентичност и език. Но напрежението е свързано и с обещанието България да влезе в една голяма македонска банка и голяма телекомуникационна компания. Не можем да знаем колко вярно е това, защото правителството работи при затворени врати“, казва още Милошоски.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар