Задържаният по случая с починалото дете в Мездра остава в ареста

Районният съд в Мездра остави в ареста задържания по случая с починалото 8 годишното момче, предаде БНР.

Срещу него е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост от неправилно съхранение на огнестрелни оръжия в дома му в Мездра.

Преди да бъде намерено безжизнено на улица в града, момчето е било в дома на гости на свой съученик, който е син на задържания.

Припомняме, че около 17 ч. на 08.01.2021 г., пред къща на ул. „Сливница“ в гр. Мездра, било открито безжизнено тяло на осемгодишно момче – Т.Т.

Пострадалият бил транспортиран до Филиала за спешна медицинска помощ в града от неговия баща, където била констатирана смъртта на детето и подаден сигнал на телефон 112.

В хода на разследването е било установено, че второкласникът Т.Т. бил в дома на неговия съученик – К.Й. Свидетели на инцидента са заявили за силен гръм в района на имота. При извършен оглед в мазето на къщата са били открити ловни пушки, полуавтомат и нарезна карабина. Били са намерени и боеприпаси – патрони.

Въпросните оръжия и боеприепаси са законно притежавани от Д.Й., бащата на К.Й., който не е пострадал.

С постановление на наблюдаващия прокурор в Териториално отделение – Мездра към Районна прокуратура – Враца тридесет и осем годишният Д.Й. е привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 338, ал. 3, вр. ал.1 от НК.

Мъжът е задържан за срок до 72 часа в качеството му на обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар