Задържаните висши полицаи опитали да отмъкнат печалбата от тотото на възрастна жена (СНИМКИ, ВИДЕО)

На специален брифинг на прокуратурата за арестуваните полицаи в София бяха разяснени обстоятелствата по задържането им и наличната информация към момента.

 

Разследването е по повод подадена жалба в 3-то районно управление в началото на януари от възрастна жена, която е била обект на джебчийска кражба в трамвай.

 

Джебчиите са взели портейла ѝ, в който били личните ѝ документи. В хода на разследването е установено, че тя е участвала в игрите на Българския спортен тотализатор и оттам е спечелила сумата от 12 000 лева. В тази връзка тя е посетила тото пункт, откъдето ѝ било обяснено, че сумата е по-голяма от 10 000 лева и трябва да си ги потърси в централата на БСТ. Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева, предаде Novini.bg.

,,От централата ѝ казали, че печалбата ще бъде изплатена в срок до 45 дни. Тогава възрастната дама решила да изчака и да открие нова банкова сметка.

 

По-интересното става, когато отива в 3-то РПУ в столицата, където подава сигнал за кражбата.

 

След това в Спортния тотализатор постъпило писмо от началника с въпрос кое е печелившото лице и колко лева е печалбата. От събраните доказателста дотук е установено, че зам.-началникът на 3-то РПУ депозирал фиша и личната си банкова сметка, за да му бъде депозирана сумата“, допълни Милева, като на брифинга уточниха, че все още не е ясно по какъв начин фишът се е озовал в ръцете на зам.-началника.

,,Онзи ден, на 11 февруари, предприехме незабавни мерки и наблюдаващия прокурор образува досъдебно производство. Вчера от стуринта е започнала интензивна работа на следователите. Извършени са претърсвания и са иззети вещи и документи от работните помещения на двамата служители.

 

Извършени са обиски, като от зам.-началника е иззет неговия мобилен телефон, който предстои да бъде изследван. След като са събрани необходимите доказателства, делото бе докладвано в прокуратурата. С негови постановления двете лица са привлечени като обвиняеми. С оглед на високата обществена опасност, двете лица са зъдржани за срок до 72 часа, като на 15 февруари ще бъдат приведени в Софийски районен съд.

 

Не е изключено в хода на разследването да бъдат събрани още доказателства, че са извършени и други престъпления“, заявиха още на брифинга.

 

Прокурорът, който ги е привлякъл като обвиняеми е установил, че заместник-началникът на Трето РУ е извършител, а началникът на група в СДВР, е помагач. 

 

Сигналът до „Вътрешна сигурност“ е изпратен от началника на СДВР, който се усъмнил, че има данни за противоправни действия.

 

„Дамата, която е депозирала сигнала, е с недобро финансово състояние и сама се грижи за детето си. Дамата е заявила, че фишът й е бил отнет и дори това не е спряло началника да депозира намерения фиш и своя банкова сметка от свое има“, отчете Банков от „Вътрешна сигурност“.

 

Припомняме, че заместник-началникът на Трето РПУ в София и шеф на сектор в СДВР бяха арестувани при операция на прокуратурата и отдел „Вътрешна сигурност“ на МВР. 

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар