Жени-ГЕРБ Девин защити Дариткова: Тя е Майка, Доктор и успешен политик!

Смолянската структура на ГЕРБ излезе с декларация в подкрепа на председателката на парламентарната група на най-голямата партия Даниела Дариткова 20 часа след като тя и Корнелия и Нинова бяха блокирани от събралите се потестиращи пред БНТ след участието им в „Панорама“.

„Ние, членовете и симпатизантите на ПП ГЕРБ от област Смолян, категорично се противопоставяме и остро осъждаме действията на протестиращите пред БНТ, които накърниха достойнството на народния представител и председател на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова. Това се казва в позиция на смолянската структура на ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Д-р Дариткова е уважаван български лекар и политик, който не заслужава такова отношение от страна на събралите се протестиращи граждани и сдружения, подкрепяни от олигархични кръгове. Тя е стойностен, почтен и всеотдаен човек, помогнал на много нуждаещи се от помощ хора. Притежава изключителна политическа компетентност, а с диалогичността си успява да постигне обединение на политическите сили в Народното събрание. Не на последно място тя е майка и жена, достойна за уважение и почит, а не да бъде нагрубявана и опозорявана.

Протестите започнаха спонтанно, но с безпрецедентния унизителен акт спрямо д-р Дариткова снощи бяха преминати границите. Провокаторите и агресорите доказаха, че всъщност тяхната цел е не да постигнат ред в държавата, а да я дестабилизират и разрушат държавността из основи. Тази цел е подчинена на неутолимата жажда за власт на неколцина провалили се в миналото политици, които нямат ясна визия за бъдещето на държавата, а единствено за себе си, сеейки хаос и безредие.

Оскърбителното отношение на облечени в дрехата „протестиращи“ трябва да бъде категорично порицано от цялото ни общество. Като колеги, съмишленици и приятели на д-р Дариткова – заставаме плътно до нея и изцяло подкрепяме стремежа й към единство и диалог в името на една по-демократична България. Убедени сме, че не улицата ще разреши проблемите в страната ни, а цивилизовани разговори и преговори.

Осъждаме остро случилото се пред сградата на БНТ и искаме да бъде потърсена отговорност на провокаторите, които нарушиха демократичните права на един български народен избраник“, се казва в позицията.

С позиция излязоха и Жени ГЕРБ-Добрич: „Във връзка с провокациите спрямо председателя на Парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, разиграли се в късните часове на 24 юли след участието ѝ в предаването „Панорама“ по БНТ, изразяваме своята категорична позиция:

1. Категорично заставаме зад д-р Дариткова – като човек, майка, лекар и успешен политик. Поздравяваме я за това, че не допусна да бъде използвана за противопоставяне на протестиращи и служителите на реда. Тя има нашата безрезервна подкрепа.

2. Осъждаме всички грозни коментари, фалшиви новини и атаки срещу личността и качествата на д-р Дариткова като човек, медик и политик. Защото ние знаем, че тя работи всеотдайно във всяка една област. Но и винаги в полза на здравето и благоденствието на хората.

3. Считаме, че трябва да се търси отговорност съгласно законодателството на Република България на всеки, който си позволява да обижда, клевети и набеждава български граждани, защото никой не бива да има чувство за безнаказаност“. 

 

Организацията на „Жени-ГЕРБ Девин“ излезе днес с декларация в защита на Даниела Дариткова.

 

Публикуваха я във „Фейсбук“ и ето какво гласи тя (без редакторска намеса):

„Уважаеми съграждани, във връзка с реализацията на снощните провокации към Д-р Даниела Дариткова, след участието й в предаването Панорама, изказваме следната позиция:

1.Категорично заставаме зад Д-р Дариткова, като Майка, Доктор и успешен политик!

2.Осъждаме, като най-подли , фалшивите и грозни коментари и атаки срещу личността на Д-р Дариткова , работеща всеотдайно за здравето и благоденствието на жителите на
Област Смолян.

3.Настояваме да се потърси отговорност съгласно законите в РБ на всеки , който обижда български граждани, без значение дали това се случва на протест или в социалните мрежи. Това не е свобода на словото…

 

Това е Анархия!“

 

Според началника на отдел „Охранителна полиция“ в СДВР комисар Радослав Стойнев, който е бил на място, е имало силно изразена вербална агресия, демонстративно възпрепятстване на свободното придвижване, хвърляне на бутилки, кенчета бира. По думите му това е „застрашавало живота и здравето на лицата“.

Полицаите не са използвали физическа сила.

„Само са изграждани кордони и са изтласквани част от протестиращите“, допълни той на специален брифинг.

 

По-късно пресцентърът на МВР обяви, че среднощният протест пред БНТ е бил „нерегламентирано мероприятие“.
Пред БНТ „бяха блокирани изходите на сградата и близките улици. Напрежение възникна при излизането на председателите на двете най-големи парламентарни групи в НС (Даниела Дариткова и Корнелия Нинова – б.р.), участвали в обзорно предаване на телевизията.

 

При появата им имаше силна вербална агресия, хвърляне на бутилки, кенчета, което застрашаваше живота и здравето им. Затова бе наложително полицията да се намеси, не е използвана физическа сила, освен в някои от моментите, в които се наложи изтласкване на протестиращите“ – твърди началникът на отдел „Охранителна полиция“ в СДВР Радослав Стойнев.

Втората „нерегламентирана проява“ – според МВР – е била пред сградата на Министерския съвет:

„Протестиращите започнаха да хвърлят яйца, бе ударен в окото един от полицаите, който веднага е изведен, оказана му е медицинска помощ, състоянието му е добро.“

Увеличава се броят на гражданите, които претендират за нарушаване на правата им за свободно придвижване. Те проявяват склонност и към по-крайни действия спрямо протестиращите и единствено присъствието на полиция не позволява да се стигне до саморазправи, твърди още началникът на отдел „Охранителна полиция“ в СДВР.

От друга страна блокирането на възлови места е предпоставка и за пътнотранспортни произшествия, каза Стойнев.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар