„Еърбъс“ постигна споразумение по отношение на разследване на компанията за корупция

„Еърбъс“ (Airbus) заяви, че европейският самолетостроителен гигант е постигнал принципно споразумение с френските, британските и американските оторизирани органи по отношение на техни разследвания за обвинения в подкуп и корупция, съобщава БНР.

 

„Еърбъс“ беше разследван от френските и британските власти заради съмнения за корупция при продажбите на джетове в рамките на последното десетилетие. Европейският самолетостроител също така се оказа изправен пред разследвания от страна на САЩ за съмнения за нарушения на контрола върху износа.

 

Компанията обяви, че споразуменията се сключват и в контекста на спазването на американските регулации за международен трафик на оръжие, като те подлежат на одобрение от френския, британския и американските съдилища и от съответните регулаторни органи.

 

По юридически причини „Еърбъс“ посочи, че не е позволено да коментира подробностите от своите дискусии с оторизираните власти, които включваха Националната финансова прокуратура на Франция, Бюрото за тежки измами в Обединеното кралство и съответните американски власти, включително и каква сума ще бъде платена по постигнатите споразумение. Според някои информация става въпрос за около 3 млрд. евро (3,3 млрд. щатски долара). 

 

Акциите на Airbus поскъпват с около 1% на парижката фондова борса, но след първоначален ръст с близо 2 на сто.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар