Еуфория на „Герена“: Левски е спасен! Държавното тото става спонсор на „сините“?

Българският спортен тотализатор става спонсор на Левски. Държавният тoтализатор ще налива в клуба от „Герена“ по 1 милион и 100 хиляди лева ежемесечно, твърди „Блиц“.

Така „сините“ ще получат мощна финансова инжекция в тежкия момент, в който изпаднаха заради ареста на спонсора си Васил Божков.

Както вече стана ясно, управата на тотото беше изцяло подменена по настояване на спортния министър Красен Кралев. В ръководството на държавната компания влязоха бившите футболисти на Левски Христо Йовов и Гошо Гинчев. Попадането им в управата на Тотото не е случайно.

„Със заповед на министъра на младежта и спорта Красен Кралев са назначени нови членове на Управителния съвет на Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“ (ДП БСТ) в следния състав: Любомир Стефанов Петров – изпълнителен директор, Людмила Костова Петкова, Христо Георгиев Йовов, Валентин Страхилов Точев, Гошо Петков Гинчев“, гласи съобщението от по-рано днес.

Смяната на ръководството е заради резултати, уточни финансовият министър Владислав Горанов.

„Ако погледнем резултатите досега и предизвикателствата пред спортния тотализатор в бъдеще за организирането на лотарии, преценката на министъра на спорта, съгласувана с мен, е, че е необходима нова, свежа управленска мощ“, каза Горанов.

В момента основен спонсор на „Левски“ е свързаната с Божков „Национална лотария“. Днес тя обяви, че преустановява дейност.

“Уважаеми клиенти,

Във връзка с наложени запори от Национална агенция по приходите върху банкови сметки на “Национална лотария” АД, считано от 28.02.2020г. се преустановява приемането на депозити за участие в онлайн игрите на сайта 7777.bg. Наличните средства по игралната сметка на клиента могат да бъдат използвани за игра в онлайн игрите на сайта 7777.bg или да бъдат заявявани за изтегляне, чрез разплащателен метод “Easypay” при спазване на установеното в Общите условия за ползване на сайта 7777.bg”, съобщиха от лотарията.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар