Ето снимка на Мирослав, който изтезава момиче цял месец

Районният съд в Добрич постанови “задържане под стража” на наркодилъра Мирослав Дяков, в чието жилище полицията откри 18-годишно момиче в безпомощно състояние.

Съдебното заседание протече при закрити врата. За взетата мярка съобщи окръжният прокурор Пламен Николов пред журналисти.

Срещу задържания, който вече има шест осъждания, са повдигнати две обвинения – за противозаконно лишаване от свобода за повече от две денонощия по мъчителен и опасен начин за здравето на момичето, както и за държане на наркотици, посочи наблюдаващият прокурор Павел Любенов.

По думите му ще бъде повдигнато и трето обвинение – за причинена телесна повреда, след като бъде назначена съдебно-медицинска експертиза за пострадалата. Окръжният прокурор е посетил пострадалата Виктория Георгиева в реанимацията на болницата в Добрич.

Момичето има множество наранявания по главата, следи от гасене на цигари по лицето, засъхнала кръв по устата и носа от нанесени удари, каза Пламен Николов. Окръжният прокурор добави, че по сведения на лекарите пострадалата е постъпила в спешното отделение с много нисък хемоглобин след загуба на около два литра кръв и е била на ръба на оцеляването.

Ехографските изследвания засега са показали, че няма увредени вътрешни органи и счупвания. Момичето е обявено след сигнал на майка му за местно издирване на 13 юли, а за общодържавно – на 18 юли.

Твоят коментар