Ето как да привлечем в живота това, което искаме

В психологията има редица научни трудове и теории, които разглеждат мисленето на хората и начинът, по който мислите ни се материализират. Именно чрез позитивно мислене, човек може да постигне много, защото то е част от Закона за привличането. На всички ни е ясно, че има хора, които винаги мислят фатално и са песимистично настроени към всичко. И често тези хора се чудят, защо имат толкова много проблеми в живота си. А всъщност, обяснението е много лесно. Каквото си мислим, това привличаме в живота си. Така например, ако постоянно мислим за това, което ни липсва и че няма никога да го постигнем, то определено няма да го привлечем.

В тази връзка американската писателка и лектор Естер Хикс и съпругът й представят на хората книги, в които обясняват действието на Закона за привличането. В тях те дават и няколко съвета, с които да постигнем желаното в живота си. Първият им съвет е, когато има нещо, което желаем, но все още нямаме, да мислим позитивно. Тоест, не бива да се концентрираме върху факта, че го нямаме, а върху увереността, че Вселената ще ни го даде.

Вторият им съвет е по отношение на очакванията ни.

Семейство Хикс смятат, че ако очакванията ни са за нещо лошо, то определено няма да получим нищо добро. Тоест, каквито са ни очакванията, такъв ще е и резултатът. За да получим нещата, които искаме, трябва да имаме несломима вяра в тях. Когато сме убедени, че ще получим нещо, така и ще стане. Основната теза тук е, че каквито мисли изпращаме навън, такива неща ще получаваме. Така работи Вселената.

Твоят коментар