Ердоган се имунизира с китайската ваксина на SinoVac

Турският президент Реджеп Ердоган се ваксинира срещу коронавирус в градската болница в Анкара, съобщава NTV. Преди ден шефът на турското министерство на здравеопазването Фахретин Коча беше ваксиниран с ваксината CoronaVac от китайската компания SinoVac в ефир, с което започна кампанията за ваксинация в страната.

Повече от 250 хиляди здравни работници в Турция бяха ваксинирани срещу коронавирус с китайския препарат през първия ден на ваксинацията в страната, съобщи министерството на здравеопазването в четвъртък.

Президентът потвърди това в новия си Telegram канал. „Бях ваксиниран“, написа Ердоган и добави усмивка към съобщението. Той сподели и снимка на момента на ваксинацията.

„Като част от успешна програма за ваксинация у нас, 254 хиляди лекари вече са я преминали. Аз също я преминах, като се присъединих към тях. Надявам се, че след кратко време всички наши граждани ще бъдат ваксинирани“, добави турският лидер.

По-рано Koча обяви началото на доставките на ваксината на китайската компания SinoVac, като Турция очаква да получи 50 милиона дози до края на февруари.

Турските власти също така възнамеряват да закупят 4,5 милиона дози коронавирусна ваксина, произведени от американската компания Pfizer и нейния германски партньор BioNTech до края на март.

Ваксинацията в Турция ще се проведе на четири етапа. Първо, ваксината ще бъде дадена на медици и възрастните над 65 години.

Източник: DarikNews

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар