Ерата на Цвети Пиронкова: 3 майки на четвъртфиналите на US Open

За първи път в историята три майки се класираха за ¼ финала на US Open. А ние, като българи, имаме огромен повод за гордост, защото нашето момиче Цвети Пиронкова е сред тях! 

 

Днес, в 19 ч., тя ще се изправи срещу най-сериозната си съперница, чието име е сред легендите в тениса – Серина Уилямс. Американската тенисистка неведнъж е споделяла колко много се е променил животът ѝ, откакто е майка. Вчера Цвети направи същото и с огромно вълнение разкри, че синът ѝ Александър, макар и да е далеч от нея в момента, я подкрепя и я мотивира да бъде във върхова форма: „Не съм го виждала от две седмици. Много е трудно, става все по-трудно с всеки изминал ден. Знам, че ме гледа сега и че е горд с мен – заслужава си. Очевидно ставаш различен човек, когато ти се роди дете. Не се фокусираш толкова върху себе си, колкото върху него. Сега съм далеч по-организирана и притежавам по-голяма психическа устойчивост. Физически познавам тялото си по-добре.“

 

Тази година Пиронкова спомогна за достигането на рекорд в историята на US Open. Тя, съперницата ѝ Серина Уилямс и Виктория Азаренка са трите майки, които ще се състезават на четвъртфиналите на турнира. 

Източник: woman.bg


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар