Емил Димитров: Подавам оставка, ако премиерът ми каже: „Недоволен съм от теб“

Министърът на околната среда Емил Димитров обяви, че би си подал оставката, ако премиерът я поиска.

Това той каза пред журналисти в парламента преди заседанието на парламентарната комисия по околната среда и водите.

Разбира се, че ако премиерът реши, че не се справям с възложените ми задачи, е в правото си да ме освободи веднага, на мига, и никой не би го питал защо, каза Димитров и допълни, че е право на министър-председателя да взема такива решения, за да може да балансира, да управлява, да изкара мандата. Дали на мен ми харесва, или не, е друга тема, той е в правото си да вземе такова решение, защото е премиер, и то – трети мандат, каза още Димитров.

Той посочи още, че досега не е ставало въпрос за негова оставка, но ако му бъде поискана от министър-председателя, ще я подаде. Постът го дължа благодарение на предложението на премиера, ако той е недоволен от моята работа, изобщо не стои на дневен ред дали искам, или не искам; дали ми харесва, или не, уточни министърът.

В отговор на репортерски въпрос Димитров посочи, че Борисов го подкрепя във всичко. Досега не съм видял да не ми помага или да ми пречи, напротив, подкрепя ме, каза той. Емил Димитров посочи, че редовно говори с премиера, който редовно го викал и го питал по всички въпроси. Във всички мои законопроекти срещам пълно разбиране засега и нямам право да бъда недоволен, каза той. Ако премиерът каже: „Недоволен съм от теб“, това ще е достатъчен знак, отбеляза още Димитров и допълни, че не трябва да се мисли, че някой оспорва премиерските правомощия.

Министърът коментира и ситуацията с ареста в басейновата дирекция „Източнобеломорски район“. Право на прокуратурата е да задържа и да предявява обвинения на когото прецени, включително и на мен, никой не е защитен в тази посока и не би трябвало да е, каза Димитров. По думите му, е било неприятно да гледа как хора, въоръжени до зъби, извеждат една жена, която очевидно нито иска да бяга, нито има къде да избяга, „нито ще ги застреля с химикалката“. „Само танк липсваше, ама това понеже не са имали в Пловдив“, коментира Димитров. Тази показност не знам кому беше нужна, но трима директори си подадоха оставките днес, каза още той.

Димитров обясни, че в Ямбол има установени над 30 сондажа, за които е сигнализирана прокуратурата, и от държавното обвинение са казали, че не е престъпление да имаш сондаж.

 

В момента се е оказало, че е престъпление да не закриеш сондаж, каза министърът и допълни, че това е същата директорка, която е дала онези над 30 на прокуратурата. Сега прокуратурата иска от нея онова, което там е отказала, коментира Димитров. Според него проблемът в случая е бил показността на ареста, защото хората са се стресирали.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар