Емилия Масларова: Иво Масларов не е мой син, не поддържахме добри отношения

Бившият социален министър Емилия Масларова категорично заяви пред БНТ, че издирваният за убийството на Станка Марангозова Иво Масларов не е неин син.

„Аз имам син, който се казва Константин. Това (Иво Масларов, бел. ред.) е син на моя покоен съпруг от първия му брак“, обясни тя.

„Никога не съм живяла с него, нито той с мен, никога не сме поддържали отношения, нямаме добри отношения. Даже и с баща си нямаше такива и дори не присъства на погребението му“, каза Емилия Масларова.

Тя добави, че не е виждала повече от четири години Иво Масларов.

Според източници на „По света и у нас“, доведеният син на Емилия Масларова – Иво, е поръчителят на убийството на Станка Марангозова. Мъжът е напуснал страната през март и се издирва от Интерпол с червена бюлетина.

По-рано от прокуратурата съобщиха, че дългогодишен служител от НСО – подполковник, е ръководил група за поръчкови убийства. Служителят на НСО е получил от Масларов аванс от 50 хил. лева за мократа поръчка. 

Към момента е ясно, че той е поел поръчката от поръчителя за убийството на бизнесдамата Станка Марангозова, която брутално беше разстреляна в колата си от моторист, през октомври 2019 г. в столицата.

Според прокуратурата подполковникът е организирал цялото убийство, монтирал даже джипиес тракер, за да следи движението на автомобила на убитата.

Купил е и мотор, с който физическият убиец е извършил разстрела.

Членувал е в масонска ложа, а и активно се е занимавал с обмен на класифицирана информация.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева обяви, че служителят на НСО е притежавал и специални умения, които са свързани с взривни устройства, а в системата на службата е отговарял за охрана на масови мероприятия.

Към момента в ареста са четирима за убийството на Станка Марангозова.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар